Το Κόρντισεπς (Cordyceps ή Κορδιοκεφαλος) είναι ένα από τα πολυτιμότερα κινέζικα φαρμακευτικά βότανα και παρουσιάζει εξαιρετικές ιδιοτητες.
 Τα Cordyceps Μανιταρια βρίσκονται στα υψίπεδα της Κίνας, του Θιβέτ και του Νεπάλ, 3 έως 5 χλμ πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
 Υπάρχουν περισσότερα από 680 είδη Κορντισεπς αλλά το πιο δημοφιλές, διαδεδομένο και αποτελεσματικό είναι τα μανιταρια Cordyceps sinensis.
Το 1993, τα Cordyceps μανιτάρια προσέλκυσαν, έντονα, για πρώτη φορά την προσοχή του «Δυτικού» κόσμου διότι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, η  γυναικεία ομάδα της Κίνας κατέκτησε 9 παγκόσμια ρεκόρ
 
Πληθώρα θρεπτικών ουσιών και ενεργών συστατικών περιέχονται στο κορντισεπς, όπως κορντισεπικό οξύ, κορντισεπινη, αμινοξέα, γλουταμινικό οξύ, πολυσακχαρίτες, βιταμίνη Β12, β-γλυκάνες κ.ά.
 
Το πρώτο εγκεκριμένο και μη-ενέσιμο φάρμακο για τη θεραπεία σε υποτροπιάζουσες μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας, βασίζεται στο Cordyceps Sinensis. Δείτε το άρθρο παρακάτω.

.
Έρευνες, μελέτες και δημοσιεύσεις δείχνουν ότι τα Cordyceps μανιταρια έχουν πολλαπλή δράση στον οργανισμό: 

- Λίμπιντο / Γονιμότητα: Με αφροδισιακές ιδιότητες, ακόμα και στις πιο ώριμες ηλικίες. Επίσης, βοηθούν στην ενίσχυση της ανδρικής & γυναικείας γονιμότητας και αποτελούν χρήσιμο συμπλήρωμα διατροφής για περιπτώσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης.
- Αθλητικές Επιδόσεις: Χρησιμοποιείται ευρέως από την αφρόκρεμα των κινέζων αθλητών και, πλέον, είναι ιδιαίτερα καταξιωμένο και στους επαγγελματίες αθλητές και personal trainers του "Δυτικού" κόσμου. Ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά που έχουν τα Cordyceps μανιταρια είναι, απλά, ότι παρέχουν περισσότερο οξυγόνο στο αίμα, το οποίο σημαίνει περισσότερη ενέργεια. 
- Ηλικιωμένοι: Αξιοσημείωτα οφέλη και σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων λόγω της πολλαπλής του δράσης σε όλο τον οργανισμό και την αύξησης της ενέργειας. Ιδιαίτερα χρήσιμο σε ανθρώπους με αναπνευτικά προβλήματα/
καρκινικά κύτταρα: εμφανίζουν αντικαρκινικές ιδιότητες
Νεφρικές Λειτουργίες: Σημαντική συνεισφορά στα νεφρά. Δείτε τις ερευνες
- Αναπνευστικό Σύστημα: Θωρακίζει το αναπνευστικό σύστημα δυναμώνοντας τους πνεύμονες. Αυξάνει την ελαστικότητα των πνευμόνων ώστε να επιτυγχάνουν μεγαλήτερη ελαστικότητα των πνευμόνων. Καταπολεμά τον βήχα ανεξαρτήτου αιτιολογίας.Βελτιώνει την οξυγόνωση των πνευμόνων.
Κυκλοφορικό Σύστημα : βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα, μειώνει τη χοληστερόλη αλλά και τα επίπεδα ζαχάρου. Τονώνει την καρδιά δυναμώνοντας τους μυς  και ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος.
Ηπατικά Οφέλη: σημαντική συνεισφορά στο ήπαρ. 
Ανοσοποιητικό Σύστημα : ρυθμίζει το ανοσοποιητικό. Το Cordyceps μπορεί να ενισχύσει ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα αλλά, παράλληλα, και να καταστείλει υπερδραστήριες ανοσολογικές αποκρίσεις. Δηλαδή, το Κόρντισεπς ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε αυτό να λειτουργεί εντός των φυσιολογικών ορίων, και αποτελεί και έναν από τους λόγους που το Κόρντισεπς εντάσσεται στα προσαρμογόνα βότανα. Η ανοσορυθμιστική δράση που παρουσιάζει το Cordyceps μπορεί να βοηθήσει σε αυτοάνοσες διαταραχές 
 
Επιπλέον:
Αποτελεσματικό σε Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι,ΙΙ καθώς βοηθά το πάγκρεας να ρυθμίσει μόνο του τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και έχει αντικαταθλιπτική δράση. Δείτε την σχέση μεταξύ σακχαρώδη διαβήτη και κατάθλιψης.
 

Είναι κυρίως γνωστό για τις παρακάτω δράσεις:


- Βελτιώνει τη Λίμπιντο, την ερωτική επιθυμία και την Ποιότητα Ζωής Ανδρών & Γυναικών.
 - Καταπολεμάει την Στειρότητα και την Υπογονιμότητα σε άνδρες και γυναίκες.
Αυξάνει τον αριθμό των Σπερματοζωαρίων αλλά και τον χρόνο επιβίωσης τους.

- Παρέχοει περισσότερο οξυγόνο στο αίμα, το οποίο σημαίνει περισσότερη ενέργεια 

- Αυξάνει την μυική αντοχή (ιδανικό για αθλητές)

- Δυναμώνει τους πνευμονες
 - Βοηθάει σημαντικά σε στυτικές δυσλειτουργίες ενώ είναι ευρύτατα γνωστό ως το "Βιάγκρα των Ιμαλαΐων", με την ειδοποιό διαφορά ότι το Κόρντισεπς είναι φυτικής προέλευσης.

- Αυξάνει το επίπεδο της ενέργειας καθιστώντας το βασική υπερτροφή για τον αθλητισμό και όσους χρειάζονται γενικά τόνωση της ενέργειας!
- Είναι ιδιαίτερα εδραιωμένο στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική ενώ πλέον υπάρχουν πληθώρα μελετών και κλινικών δοκιμών που επιβεβαιώνουν τις ιδιότητες του.

ΑΓΟΡΑ CORDYCEPS ΕΔΩ

ΚΟΣΤΟΣ, ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ & ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΕΔΩ

 

Οδηγίες Χρήσης DXN Cordyceps
- Tην πρώτη εβδομάδα: 1 καψουλα ημερησίως
- Τις επόμενες εβδομάδες: 2 - 3 καψουλες ημερησίως με άδειο στομάχι. 

- Περιεχόμενο: 60 καψουλες των 450 mg
- Συστατικά: 100% Cordyceps sinensis
- Υλικό καψουλας: hypromellose (φυτική πηγή), NIFNS: 4429/2009
- Αρ. Πρωτ. Γνωστ. ΕΟΦ: 24073/2-04-2012

ΔΕΝ περιέχει ζάχαρη, αλάτι, μαγιά, σιτάρι, γλουτένη, καλαμπόκι, σόγια, γάλα, αυγά, οστρακοειδή ή συντηρητικά

H αποθήκευση του προϊόντος να γίνεται σε ξηρό μέρος και η θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 25°C διότι η υγρασία και η υπερβολική θερμότητας, ενδέχεται να αλλοιώσει το προϊόν
- Μην το εκθέτετε σε απευθείας ηλιακό φως. 
- Φυλάξτε το μακριά από παιδιά

Μην προμηθευτείτε το Κόρντισεπς, EKTOΣ εάν είστε διατεθειμένος/η να δεσμευτείτε για 3 μήνες (το ελάχιστο) έως 6 μήνες (το ιδανικό) για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΉΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ!

Cordyceps

Θαυματουργό φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

2015-10-06 12:35
Βασισμένο πάνω στις δράσεις του Cordyceps   Τόσο απλό, όσο οι δράσεις, ενέργειες  του παρασυμπαθητικού συστήματος του ανθρώπου.     Τόσο αληθινό, όσο το γεγονός ότι απαιτείται οξυγόνο και νερόπροκειμένου να υπάρξει ζωή στον πλανήτη μας.   Η...