Συχνές Ερωτήσεις

Σε τι διαφέρει το ώριμο Γανόδερμα 90 ημερών RG από το Μυκήλιο από Γανόδερμα 18 ημερών GL και γιατί είναι σημαντικό να λαμβάνονται παράλληλα ;

Αναλυτικές λεπτομέρειες για το τι ακριβώς είναι το ώριμο Γανόδερμα 90 ημερών (Reishi Gano - RG) και το μυκήλιο από Γανόδερμα 18 ημερών (Ganocelium - GL) θα βρείτε εδώ

Ωστόσο, με λίγα λόγια οι διαφορές τους είναι οι εξής: 
Το μανιτάρι γανόδερμα έχει κύκλο ζωής 90 ημερών, το οποίο σημαίνει ότι όποιος καταναλώνει το μανιτάρι Γανόδερμα 90 ημερών (Reishi Gano - RG) παίρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά του μανιταριού στο "απόγειο" τους. Όμως, όταν το μανιτάρι Γανόδερμα γίνει ηλικίας 91 ημερών, τα σπόρια που υπάρχουν κάτω από το "καπέλο" του πέφτουν στο έδαφος με αποτέλεσμα το Γανόδερμα ηλικίας 91 ημερών και άνω να έχει μικρότερη ιαματική δράση. Και το αντίθετο: το μανιτάρι Γανόδερμα ηλικίας 50 ημερών ή 70 ημερών ή 80 ημέρων, είναι ακόμα "άγουρο" και ως εκ τούτου δεν προσφέρει στον καταναλωτή αυτό που θα μπορούσε να το προσφέρει, εάν ήταν ώριμο και ηλικίας 90 ημερών.
Ωστόσο, εργαστηριακά βρέθηκε ότι το μυκήλιο (είναι το κυρίως μέρος του μανιταριού, το οποίο είναι υπόγειο και σχεδόν πάντα αθέατο) του γανοδέρματος ηλικίας 18 ημερών (όχι οποιασδήποτε "ηλικίας", δηλαδή 10 ημέρων ή 30 ημερών) μπορεί να υστερεί σε όλα τα σημεία από το ώριμο γανόδερμα 90 ημερών (Reishi Gano - RG) αλλά έχει τετραπλάσιο (!) οξυγόνο σε σχέση με το ώριμο γανόδερμα 90 ημερών (RG).

Συνεπώς, όσοι καταναλώνουν παράλληλα γανόδερμα ώριμο Γανόδερμα 90 ημερών (Reishi Gano - RG) και μυκήλιο από γανόδερμα 18 ημερών (Ganocelium - GL), παίρνουν στο μέγιστο όλες τις ποιότητες, τις ιδιότητες και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το γανόδερμα ως τροφή. 

Μπορώ να λαμβάνω το Γανόδερμα μαζί με φάρμακα; Έχει το Γανοδερμα Αντενδειξεις ;

Ναι.
Το Γανόδερμα είναι ένα φυσικό προϊόν και δεν έχουν αναφερθεί αντενδείξεις. Το Ganoderma δεν αλληλεπιδρά με άλλα φάρμακα. Στην πράξη, η δραστικότητα που έχει το γανόδερμα όχι μόνο δεν «ακυρώνεται» από τις χημικές ουσίες των φαρμάκων αλλά έχει και διττή δράση :
α. βοηθά στην καλύτερη αποτελεσματικότητα της εκάστοτε φαρμακευτικής αγωγής
β. εξομαλύνει, μετριάζει και μειώνει τις κακές παρενέργειες που οφείλονται στην χρήση ορισμένων φαρμάκων. 
Ωστόσο, λάβετε υπ'όψν ότι όλες οι ουσίες ανοσοδιαμόρφωσης, όπως το Γανόδερμα, θα πρέπει να λαμβάνονται με προσοχή από ασθενείς που υποβάλλονται σε μεταμοσχεύσεις οργάνων και χρησιμοποιούν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα. Επίσης, να λαμβάνεται με προσοχή από ανθρώπους που λαμβάνουν φάρμακα με αντιπηκτικές ιδιότητες για το αίμα και από ανθρώπους που υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις (
ιδίως όσοι λαμβάνουν άλλα φάρμακα με αντι-αιμοπεταλιακή δράση. Εάν ο ασθενής λαμβάνει επιπρόσθετα simvastatin, montelukast ή κάποιο αντιπηκτικό, πιστεύουμε ότι μια λογική προφύλαξη θα ήταν να αποφεύγεται η χρήση του Ganoderma lucidum για 7 ημέρες πριν τη χειρουργική επέμβαση Πηγή). 
Πάντα να συμβουλεύστε τον ιατρό σας, πριν από την κατανάλωση οποιουδήποτε διατροφικού συμπληρώματος. 

Έχει το μανιταρι Γανόδερμα Παρενέργειες ?

Όχι.
Το μανιταρι Γανοδερμα (Ganoderma) δεν έχει παρενεργειες ή επιπτωσεις.
Μετά από περισσότερα από 2.000 χρόνια, εξακολουθούν να μην υπάρχουν παρενεργειες στην διαθέσιμη βιβλιογραφία και τις κλινικές μελέτες. 
Θα υπάρξει μια φάση αποτοξινωσης στο σώμα, για μερικές ημέρες, εντός των πρώτων 30 εβδομάδων. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, ​​το σώμα αποβάλλει όλες τις τοξίνες (αποτοξινωση) και το σώμα, επομένως, καθαρίζεται. Είναι μία φάση «Υγιεινού Καθαρισμού». Μάθετε περισσότερα για τα πέντε στάδια της γανοθεραπείας
Ίσως εμφανιστούν κάποια συμπτώματα αποτοξίνωσης (π.χ. ήπιες πεπτικές διαταραχές, ζάλη και εξανθήματα του δέρματος) κατά την αρχική περίοδο της πρόσληψης. Αυτό οφείλεται στην αποβολή των συσσωρευμένων τοξινών και δεν πρέπει να παρερμηνευθεί ως "αλλεργία" ή "παρενεργειες" ή "επιπτωσεις". Όλα αυτά είναι φυσιολογικά σημάδια ανάκαμψης και μια ένδειξη ότι η φαρμακευτική δράση που έχει το μανιταρι Γανόδερμα λειτουργεί καλά και αποτελεσματικά. Αυτά τα συμπτώματα αποτοξίνωσης συνήθως υποχωρούν μέσα σε λίγες ημέρες συνεχούς κατανάλωσης γανοδέρματος. Μάθετε περισσότερα για την δοσολογία & τις οδηγίες χρήσης
Το μανιταρι Γανόδερμα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αποτοξινωση και, μάλιστα, επιτυγχάνει αποτοξινωση σε κυτταρικό επίπεδο.
Περαιτέρω, στην Αμερικάνικη Βοτανική Φαρμακοποιία, το μανιτάρι Γανοδερμα έχει ταξινομηθεί ως "Κλάση 1 : Βότανα που μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια, όταν χρησιμοποιούνται σωστά.
Επίσης, το μανιταρι Γανοδερμα έχει χαρακτηριστεί ως ένα προσαρμογόνο βότανο. Τα προσαρμογόνα βότανα είναι μη τοξικά και μπορούν να καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες και για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς παρενεργειες ή άλλους είδους αρνητικές επιπτωσεις. Μάθετε περισσότερα για τα προσαρμογόνα βότανα
O Αρ. Γν. από τον ΕΟΦ για το Γανοδερμα της DXN είναι 12584/16-02-2012. Εκτός από τον ΕΟΦ το Γανοδερμα της DXN έχει εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), από το Υπουργείο Υγείας της Αυστραλίας.  Μάθετε περισσότερα για τις πιστοποιήσεις & τις βραβεύσεις 
Κλείνοντας, λάβετε υπ'όψν ότι όλες οι ουσίες ανοσοδιαμόρφωσης, όπως το Γανόδερμα, θα πρέπει να λαμβάνονται με προσοχή από ασθενείς που υποβάλλονται σε μεταμοσχεύσεις οργάνων και χρησιμοποιούν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα. Επίσης, να λαμβάνετε με προσοχή από ανθρώπους που λαμβάνουν φάρμακα με αντιπηκτικές ιδιότητες για το αίμα και από ανθρώπους που υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις(
ιδίως όσοι λαμβάνουν άλλα φάρμακα με αντι-αιμοπεταλιακή δράση. Εάν ο ασθενής λαμβάνει επιπρόσθεταsimvastatin, montelukast ή κάποιο αντιπηκτικό, πιστεύουμε ότι μια λογική προφύλαξη θα ήταν να αποφεύγεται η χρήση του Ganoderma lucidum για 7 ημέρες πριν τη χειρουργική επέμβαση Πηγή). Διαβάστε πολύ προσεκτικά την έννοια της αντίθετης αντίδρασης του οργανισμού από τη λήψη Ganoderma.
ΠANTA να συμβουλεύστε τον ιατρό σας, πριν από την κατανάλωση οποιουδήποτε διατροφικού συμπληρώματος.

Είναι το Γανόδερμα φάρμακο;

Όχι. 
Είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με υψηλή διατροφική αξία. Ανήκει στα προσαρμογόνα βότανα ενώ παράλληλα εντάσσεται στην κατηγορία των φαρμακευτικών μανιταριών.   Οι αναρίθμητες κλινικές δοκιμές και μελέτες έχουν αποδείξει ότι μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά σε κάθε πάθηση λόγω της προσαρμογόνου δράσης του

Για πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να καταναλώνω γανόδερμα;

Για όσο μέγαλύτερο χρονικό διάστημα δρα το Γανόδερμα στον οργανισμό, τόσο μεγαλύτερα είναι τα συνολικά οφέλη στον οργανισμό γιατί μας αποτοξινώνει σε κυτταρικό επίπεδο, μας εφοδιάζει με μία πληθώρα ισχυρών αντιοξειδωτικών και είναι μία εξαίρετη αλκαλική τροφή. Κάποιος μπορεί να επιτύχει Συνολική και Μόνιμη ελευθερία από τα προβλήματα Υγείας καταναλώνοντας τακτικά Γανόδερμα. 

Τι θα συμβεί όταν σταματήσω να καταναλώνω Γανόδερμα;

Ανθυγιεινή διατροφή και άγχος επηρεάζουν αρνητικά τα κύτταρα του σώματος, με αποτέλεσμα τον ταχύτερο ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ των οργάνων. Ωστόσο, ο εκφυλισμός αυτός ήταν το αποτέλεσμα επιδείνωσης πολλών ετών. 
Όμοια, όταν σταματήσετε να καταναλώνετε Γανοδερμα, τα αποτελέσματα που βιώσατε στο σώμα σας δεν θα εξαφανισθούν εν μία νυκτί αλλά θα αρχίσουν σταδιακά να φθίνουν. 

Εάν θέλετε να έχετε μόνιμα τα οφέλη του Ganoderma στον οργανισμό σας χρειάζεται να το λαμβάνετε τακτικά, ειδάλλως η αποτελεσματικότητα του Ganoderma θα μειωθεί. 

“Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία”, Ιπποκράτης.
Είναι συνετό, λοιπόν, να το θυμόμαστε αυτό παρά να αναζητούμε θεραπεία ΑΦΟΥ νοσήσουμε.

Μπορώ να σταματήσω όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιώ και να παίρνω μόνο Γανοδερμα;

Όχι. Ποτέ. 
Το Γανοδερμα σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά ή υποκαθιστά τα φάρμακα. Το Ganoderma μπορεί να καταναλώνεται μαζί με τα φάρμακα, ως ένα συμπλήρωμα διατροφής μόνο. Η πρακτική εμπειρία δείχνει ότι η υγεία βελτιώνεται λόγω της κατανάλωσης του Ganoderma και συνεπώς η εξάρτηση από τα φάρμακα σταδιακά μειώνεται. 

Πόσο σύντομα θα δω αποτελέσματα από την κατανάλωση Γανόδερματος;

Τα αποτελέσματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο διότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν π.χ. η διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ, η ποσότητα τοξινών στο σώμα κ.ά. Σε γενικές γραμμές μπορεί κανείς να παρατηρήσει τα οφέλη από τη λήψη υψηλής ποιότητας Γανόδερμα μετά από περίπου 1,5 έως 2 μήνες. Για μέγιστα αποτελέσματα, συνιστάται η κατανάλωση για 3 έως 6 μήνες. 

Παρόλα αυτά, από την 1η εβδομάδα παρατηρούμε αλλαγές όσον αφορά την αύξηση της ενέργειας και της αντοχής και την διευκόλυνση του ύπνου.

Ποιες είναι οι οδηγίες χρήσης - λήψης για το Γανόδερμα & η ταυτόχρονη χρήση του μέ άλλα συμπληρώματα διατροφής?

Το καλύτερο είναι να λαμβάνεται το Γανόδερμα με άδειο στομάχι. Πίνοντας περισσότερο νερό θα ενισχύσει, επίσης, τα αποτελέσματα που θα έχετε γιατί βοηθάει το σώμα να απαλλαγεί από τις επιβλαβείς τοξίνες. Επίσης, έξοχος συνδυασμός με την γανοθεραπεία είναι η λήψη σπιρουλίνας (λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε χλωροφύλλη) καθώς αυτό βοηθάει το σώμα ακόμα περισσότερο στην απορρόφηση των δραστικών συστατικών που έχει το Γανόδερμα.
Για τους αθλητές η ενδεδειγμένη ώρα λήψεως είναι μισή ώρα πριν την προπόνηση, και συνδυάζεται εξαιρετικά με το Cordyceps
Δεν έχει διατροφικούς περιορισμούς.
Περισσότερες πληροφορίες για την δοσολογία και γενικές οδηγίες χρήσης 

Είναι το DXN Γανοδερμα το καλύτερο παγκοσμίως ; Τι ποιοτικά χαρακτηρηστικά έχει το DXN Γανόδερμα ;

Είναι το DXN Γανοδερμα το καλύτερο παγκοσμίως ; Τι ποιοτικά χαρακτηρηστικά έχει το DXN Γανόδερμα ;
Είναι εύλογο να αναρωτιέστε "ποιο είναι το καλύτερο Γανόδερμα ;"
Όπως όλα τα προϊόντα, έτσι και το μανιταρι Γανόδερμα έχει διαφορετικά «επίπεδα» ποιότητας. Παράγοντες όπως η ωρίμανση, οι συνθήκες καλλιέργειας στο μανιταρι, η μέθοδο επεξεργασίας και τα είδη Γανοδέρματος που χρησιμοποιούνται παίζουν σημαντικό ρόλο στην τελική ποιότητα, καθαρότητα και αποτελεσματικότητα που θα έχει το Γανόδερμα. 
Για αυτόν τον λόγο, πριν προμηθευτείτε γανόδερμα,  εξετάστε προσεκτικά τους παρακάτω παράγοντες: 
1. ΩΡΙΜΑΝΣΗ
Ο κύκλος ζωής που έχει το μανιταρι γανοδέρμα είναι 90 ημέρες και την 90η ημέρα έχει όλες τις ποιότητες και όλο το εύρος θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών. Την 91 ημέρα, τα σπόρια πέφτουν στο χώμα και χάνεται μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών του. 
  - Το χύμα γανόδερμα έχει μικρότερη ιαματική δράση γιατί όταν κόβεται είτε τα σπόρια έχουν ήδη "φύγει" από το σώμα είτε δεν είναι ωρίμανσης 90 ημερών, δηλαδή είναι «άγουρο».
  - Το γανοδερμα της DXN είναι ωρίμανσης 90 ημερών.
2. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 
Τα μανιτάρια είναι σαν το σφουγγάρι, το οποίο σημαίνει ότι: 
«Είναι σημαντικό να τρώτε ΜΟΝΟ οργανικά μανιταρια γιατί απορροφούν ότι υπάρχει στο περιβάλλον τους, καλό Ή κακό», Dr. Mercola
- Το χύμα γανόδερμα, ξέρετε από που έχει μαζευτεί;
- Η DXN διαθέτει πιστοποιημένη Οργανική Φάρμα, τρεις πιστοποιήσεις ISO, Διαδικασίες Ασφάλειας τροφίμων HACCP ενώ έχει εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), από το Υπουργείο Υγείας της Αυστραλίας και από τον ΕΟΦ. 
3. ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ
Η θρεπτική αξία που έχει το μανιταρι Γανόδερμα σε ακατέργαστη μορφή, χωρίς καμία περαιτέρω επεξεργασία, δεν είναι τόσο υψηλή.
- Στο εμπόριο, το χύμα γανόδερμα έχει αλεστεί όλο μαζί χωρίς να έχουν αφαιρεθεί οι λιγότερο θεραπευτικές ίνες
- Διαδικασία συγκέντρωσης στο DXN Ganoderma:
i. Ψύξη και ξήρανση 5kg φρέσκου γανοδέρματος δίνουν 1 kg αποξηραμένο
ii. αφαίρεση των λιγότερο θεραπευτικών ινών από το αποξηραμένο γανόδερμα. 4 kg αποξηραμένο γανοδέρμα αποφέρει 1 kg. Συνολική συγκέντρωση 20:1. Αυτό σημαίνει ότι 20 γραμμάρια DXN Γανοδερμα  ισούται με 400 γραμμάρια φρέσκο γανόδερμα, το οποίο έχει απλά αλεστεί ή 80 γραμμάρια αποξηραμένο γανόδερμα, το οποίο έχει απλά αλεστεί. 
Μία άλλη αναλογία είναι η εξής : 1 κάψουλα DXN Γανόδερμα αντιστοιχεί σε 20 κάψουλες φρέσκο αλεσμένο γανόδερμα ή 4 κάψουλες αποξηραμένο και αλεσμένο Γανόδερμα. 
Αυτό το δεδομένο χρειάζεται να το λάβετε πολύ σοβαρά υπ'όψιν όταν συγκρίνεται τιμές μεταξύ του DXN Γανοδερμα με το χύμα Γανόδερμα ή άλλων εταιρειών.

iii. σύνθλιψη και αφαίρεση (!) του σκληρού πολύ λεπτού περιβλήματος των σπορίων (υμένιο) με ειδική, πατενταρισμένη και καινοτόμο τεχνική που αναπτύχθηκε από την DXN (περισσότερες λεπτομέρειες για την διαδικασία θα βρείτε στο εγχειρίδιο). Οι σπόροι βγαίνουν με ψυχρό αέρα, όχι ζεστό ή καυτό ώστε να μην καταστρέφεται μέρος των θρεπτικών συστατικών. 
H ανωτέρω μέθοδος είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί από έναν καταναλωτή ή έμπορο;
Ο έμπορος ή η εταιρεία που προμηθεύεστε το γανόδερμα, γνωρίζετε ποιο ή ποια είδη γανοδέρματος χρησιμοποιεί; 
5. Tιμή
Λόγω του ότι το έχω παρατηρήσει σε ορισμένες περιπτώσεις, και με προβλημάτισε ιδιαίτερα, θα ήθελα να θέσω την εξής ερώτηση:
Θα αγοράζετε ποτέ μέλι, το οποίο κοστίζει 2€ το κιλό ; 

Η ερώτηση μου είναι, προφανώς, ρητορική.

Κανένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος δε θα αγόραζε μέλι αξίας 2€ γιατί αντιλαμβάνεται ότι ένα μέλι που κοστίζει 2€, μόνο μέλι δεν είναι.

Τότε γιατί κάποιοι άνθρωποι αγοράζουν Γανόδερμα σε εξωφρενικά χαμηλά τιμές 
Δεν τους προβληματίζει καθόλου που οφείλεται αυτή η τόσο χαμηλά τιμή ;
Δεν αναρωτιούνται ότι η εξωφρενικά χαμηλά τιμή συνεπάγεται και αντίστοιχη ποιότητα ;

Και για να το θέσω ακόμα πιο εμφατικά:
Για το "χύμα" Γανόδερμα είμαι κατηγορηματικά αντίθετος διότι στο 98% των περιπτώσεων είναι :
 - αμφιβόλου προέλευσης
 - ανεπαρκές περιβάλλον καλλιέργειας & τεχνογνωσία επεξεργασίας
 - άγνωστης ωρίμανσης. 
Σ'υνταξη κειμένου: Ιωάννης  Σ. Κιούσης, DXN Authorized Distributor - SR