Μανιτάρι Κόρντισεπς (Cordyceps sinensis): για αναπνευστικό, υπογονιμότητα, αθλητισμό, νεφρική ανεπάρκεια, μυοσκελετικά, αντοχή!

2016-08-31 23:32
 
 Το Κόρντισεπς (Cordyceps ή Κορδιοκεφαλος) είναι ένα από τα πολυτιμότερα κινέζικα φαρμακευτικά βότανα και παρουσιάζει εξαιρετικές ιδιοτητες.

 Τα Cordyceps Μανιταρια βρίσκονται στα υψίπεδα της Κίνας, του Θιβέτ και του Νεπάλ, 3 έως 5 χλμ πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

 Υπάρχουν περισσότερα από 680 είδη Κορντισεπς αλλά το πιο δημοφιλές, διαδεδομένο και αποτελεσματικό είναι τα μανιταρια Cordyceps sinensis.

Το 1993, τα Cordyceps μανιτάρια προσέλκυσαν, έντονα, για πρώτη φορά την προσοχή του «Δυτικού» κόσμου διότι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, η  γυναικεία ομάδα της Κίνας κατέκτησε 9 παγκόσμια ρεκόρ
 
Πληθώρα θρεπτικών ουσιών και ενεργών συστατικών περιέχονται στο κορντισεπς, όπως κορντισεπικό οξύ, κορντισεπινη, αμινοξέα, γλουταμινικό οξύ, πολυσακχαρίτες, βιταμίνη Β12, β-γλυκάνες κ.ά.
 
 
Έρευνες, μελέτες και δημοσιεύσεις δείχνουν ότι το μανιτάρι  Cordyceps έχei πολλαπλή δράση στον οργανισμό.
 

Είναι όμως, κυρίως γνωστό για τις παρακάτω δράσεις (με παραπομπή στις αντίστοιχες μελέτες και έρευνες):

Βοηθά σημαντικά σε όλα τα αναπνευστικά προβλήματα. Σημαντικό και για τους καπνιστές

- Βελτιώνει την ερωτική επιθυμία

- Καταπολεμά την ανδρική υπογονιμότητα αυξάνοντας τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και τον χρόνο επιβίωσης. Ακόμα μειώνει τις δυσμορφίες  στα σπερματοζωάρια. 

- Βοηθά και σε περιπτώσεις γυναικίας στειρότητας συνήθως σε συνδυασμό με άλλες υπερτροφές αναλόγως το πρόβλημα ( γανόδερμα, νονι, σπιρουλίνα)
- Παρέχει περισσότερο οξυγόνο στο αίμα, το οποίο σημαίνει περισσότερη ενέργεια 

- Αυξάνει την μυϊκή αντόχη και τα επίπεδα της ενέργειας, ενδυναμώνει και οξυγονώνει τους πνευμονες. Ιδανικό  φυσικό συμπλήρωμα στον αθλητισμό

 - Βοηθάει σημαντικά σε στυτικές δυσλειτουργίες ενώ είναι ευρύτατα γνωστό ως το "Βιάγκρα των Ιμαλαΐων", με την ειδοποιό διαφορά ότι το Κόρντισεπς είναι φυτικής προέλευσης.

- Αυξάνει το επίπεδο της ενέργειας καθιστώντας το βασική υπερτροφή και όσους χρειάζονται γενικά τόνωση της ενέργειας!

- Αποτελεσματικό σε Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι,ΙΙ καθώς βοηθά το πάγκρεας να ρυθμίσει μόνο του τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και έχει αντικαταθλιπτική δράση. Δείτε την σχέση μεταξύ σακχαρώδη διαβήτη και κατάθλιψης.

 
Επιπλέον:

- Πολύ σημαντικό στην 3η ηλικία λόγω της πολλαπλής του δράσης σε όλο τον οργανισμό και την αύξησης της ενέργειας. Ιδιαίτερα χρήσιμο σε ανθρώπους με αναπνευτικά προβλήματα
- Και το cordyceps εμφανίζει εντονες  αντικαρκινικές ιδιότητες
- Προσφέρει σημαντική συνεισφορά στα νεφρά. Δείτε τις ερευνες
- Θωρακίζει το αναπνευστικό σύστημα δυναμώνοντας τους πνεύμονες. Αυξάνει την ελαστικότητα των πνευμόνων ώστε να επιτυγχάνουν μεγαλήτερη ελαστικότητα των πνευμόνων. Καταπολεμά τον βήχα ανεξαρτήτου αιτιολογίας.Βελτιώνει την οξυγόνωση των πνευμόνων.

Κυκλοφορικό Σύστημα : βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα, μειώνει τη χοληστερόλη αλλά και τα επίπεδα ζαχάρου. Τονώνει την καρδιά δυναμώνοντας τους μυς  και ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος.
Ηπατικά Οφέλη: σημαντική συνεισφορά στο ήπαρ. 
Ανοσοποιητικό Σύστημα : ρυθμίζει το ανοσοποιητικό. Το Cordyceps μπορεί να ενισχύσει ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα αλλά, παράλληλα, και να καταστείλει υπερδραστήριες ανοσολογικές αποκρίσεις. Δηλαδή, το Κόρντισεπς ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε αυτό να λειτουργεί εντός των φυσιολογικών ορίων, και αποτελεί και έναν από τους λόγους που το Κόρντισεπς εντάσσεται στα προσαρμογόνα βότανα. Η ανοσορυθμιστική δράση που παρουσιάζει το Cordyceps μπορεί να βοηθήσει σε αυτοάνοσες διαταραχές 
 
 

Οδηγίες Χρήσης για το  DXN Cordyceps
- Tην πρώτη εβδομάδα: 1 καψουλα ημερησίως
- Τις επόμενες εβδομάδες: 2 - 3 καψουλες ημερησίως με άδειο στομάχι. Μάθετε περισσότερα...