To Κόρντισεπς μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ενέργειας

2016-07-18 21:32
Μία από τις αγαπημένες μου διατροφικές επιλογές είναι τα ανταπτογόνα, τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται για :
 

 - υποστήριξη των επινεφριδίων,
 - αύξηση της ενέργειας, και
 - μείωση του στρες. 


Επίσης, τον τελευταίο χρόνο, το ενδιαφέρον μου έχουν προσελκύσει ιδιαίτερα και οι ευεργετικές ιδιότητες των φαρμακευτικών μανιταριών. 

Το Κόρντισεπς είναι ένα ανταπτογόνο φαρμακευτικό μανιτάρι, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα συνδυαστικά οφέλη που παρουσιάζει.

Στην Κινεζική ιατρική χρησιμοποιείται κυρίως για αναπνευστικά προβλήματα, όπως η βρογχίτιδα, ο βήχας, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Το Κόρντισεπς βρέθηκε αρχικά σε ορεινές περιοχές με μεγάλο υψόμετρο (1) και, παρόλο που ήταν ιδιαίτερα σπάνιο, πλέον καλλιεργείται σε αφθονία.

Το Κόρντισεπς εκτιμάται ιδιαίτερα από αθλητές αντοχής (δρομείς, ποδηλάτες, ορειβάτες, τριαθλητές) και συνδέεται με:
 - αυξημένη αντοχή,
 - μείωση της κόπωσης, και
 - ταχύτερους χρόνους αποκατάστασης (2).


Ο ακριβής μηχανισμός δράσης του δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα αλλά εικάζεται ότι τα οφέλη αυτά οφείλονται στα αυξημένα επίπεδα οξυγόνου λόγω του ότι το Κόρντισεπς υποστηρίζει τη λειτουργία των πνευμόνων. Ωστόσο, το Κόρντισεπς έχει αποδειχθεί, επίσης, ότι προάγει την αύξηση της ΑΤΡ (3) στο μυϊκό ιστό. 
Αυτό το δεδομένο θα μπορούσε να είναι άλλος ένας παράγοντας για τα θετικά οφέλη που δίνει στους αθλητές, διότι η  ATP μπορεί να θεωρηθεί ως το "ενεργειακό νόμισμα" μας.

Στο Κόρντισεπς αποδίδεται, τουλάχιστον εν μέρει, το γεγονός ότι η γυναικεία, κινέζικη ομάδα δρομέων έσπασε πολλά παγκόσμια ρεκόρ, το 1993 (4). Όλες οι αθλήτριες βρέθηκαν αρνητικές για ντόπινγκ και ο προπονητής τους αποκάλυψε ότι όλες οι αθλήτριες χρησιμοποιούσαν συμπληρώματα Κόρντισεπς.

Το Κόρντισεπς φαίνεται να λειτουργεί καλά και σε συνδυασμό με άλλα ανταπτογόνα όπως η Ροντιόλα (5) και το Γανόδερμα (2).

Αρχικά, ξεκινήστε μόνο με το Κόρντισεπς για να δείτε πως λειτουργεί στο σώμα σας, και στην πορεία προχωρήστε σε συνδυασμούςώστε να ενισχύσετε τα αποτελέσματα σας.

Το Κόρντισεπς ίσως είναι αυτό που ψάχνετε για να έχετε περισσότερη ενέργεια κατά την διάρκεια της γυμναστικής σας ή απλά για να ανταπεξέλθετε καλύτερα στις απαιτήσεις της καθημερινότητας σας.

Κλείνοντας, για τις γυναίκες να αναφέρω ότι διεγείρει τις ενδοκρινικές λειτουργίες ενώ παράλληλα ευνοεί τη διαδικασία κατά την οποία ένα ώριμο ωάριο είναι στο σωστό μέρος τη στιγμή της γονιμοποίησης (6).

Παραπομπές :
1. Arif, M. & Kumar N., “Medicinal insects and insect - fungus relationship in high altitude areas of Kumaon Hills in Central Himalayas”J. Expt Zoo India, 6.1, pp. 45-55, 2003.
2. Improving Training Condition Assessment in Endurance Cyclists: Effects of Ganoderma lucidum and Ophiocordyceps sinensis Dietary Supplementation
3. Earl Mindell Ph.D. : Peak Performance Bible: How to Look Great, Feel Great, and Perform Better In the Gym, At Work, and In Bed
4. Steinkraus, D.C. & J.B. Whitfield, “Chinese Caterpillar Fungus and World Records.” American Entomologist, Winter: 235-9,1994.
5. Rhodiola crenulata- and Cordyceps sinensis-based supplement boosts aerobic exercise performance after short-term high altitude training.
6. International Micoterapia Institute (IMI)
 

Το Cordyceps της DXN είναι πλήρως πιστοποιημένο

Για να προμηθευτείτε το cordyceps της DXN συμπληρώστε την φόρμα παραγγελίας εδώ

Θα επικοινωνήσω άμεσα μαζί σας για δοσολογικό σχήμα

Θέμα: To Κόρντισεπς μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ενέργειας

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο