Τι είναι οι Φυσικές Θεραπείες

2016-06-08 22:46

 

Οι φυσικές θεραπείες προωθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής με κύριο σκοπό την αποτοξίνωση του σώματος από τις επιβλαβείς ουσίες - την κύρια αιτία όλων των παθήσεων και την εκμάθηση της υγιεινής διατροφής.

Οι ασθένειες μπορούν να προληφθούν ή ακόμα και να θεραπευθούν με τη υγιεινή διατροφή και  σε συνδυασμό με διάφορα άλλα φυσικά μέσα (ανθοιάματα, μασάζ, γυμναστική, υδροθεραπεία, ατμόλουτρα (σάουνα), ηλιοθεραπεία, αεροθεραπεία, ανάπαυση, σωστή αναπνοή, θετικές σκέψεις ...). Το σώμα θα θεραπεύσει μόνο του τις ασθένειες αφού διώξουμε τις αιτίες που τις δημιουργούν.

Η Φυσική Υγιεινή είναι μια φιλοσοφία, μια στάση ζωής, μια τέχνη στην οποία όλοι  μπορούν να εκπαιδευτούν και την εφαρμόσουν στην ζωή τους. Σκοπός είναι η διατήρηση του σώματος και του νου σε άριστη υγεία με φυσικά μέσα. 

Εφαρμόζοντας τα μέσα που προτείνει η Φυσική Υγιεινή, ερχόμαστε σε αρμονία με τους νόμους της φύσης, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην φύση (αν και θα ήταν πολύ ωφέλιμο) ή ότι πρέπει να απαρνηθούμε τα εγκόσμια.

Πρέπει απλά να κατανοήσουμε πως προκαλούνται οι ασθένειες και πώς προάγεται η υγεία και να προχωρήσουμε στις κατάλληλες αλλαγές στην ζωή μας ώστε να απαλλαγούμε από διάφορα προβλήματα υγείας αλλά και να διατηρήσουμε τον οργανισμό μας υγιή.

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα από τα βασικά συμπτώματα που έχουν όλοι οι άνθρωποί που υποφέρουν από οποιαδήποτε  ασθένεια και δίνεται μεγάλη έμφαση στην καταπολέμηση της.  Οι «βρωμιές» που συσσωρεύονται στα τοιχώματα του εντέρου και δεν αποβάλλονται με τις τακτικές καθημερινές κενώσεις (τουλάχιστον 2-3 κενώσεις ημερησίως, δηλαδή περίπου όσες φορές φάγαμε και την προηγούμενη ημέρα), απελευθερώνουν τοξίνες που τοξινώνουν το αίμα μας και τα διάφορα όργανα του σώματος. Έτσι, εκδηλώνονται διάφορες ασθένειες που ανάλογα με το όργανο  που θα εκδηλωθούν παίρνουν και το αντίστοιχο όνομα. Θα λέγαμε λοιπόν ότι η δυσκοιλιότητα δεν είναι μόνο σύμπτωμα αλλά και αιτία εμφάνισης ασθενειών.

Η αντιμετώπιση της γίνεται κυρίως με ειδική θεραπευτική διατροφή και με εσωτερικά υδρόλουτρα (κλύσματα) και συμπληρωματικά συστήνουμε μασάζ για την περιοχή της κοιλιάς με απλό λάδι ή και με αιθέρια έλαια για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και γυμναστική. Όλα αυτά θα οδηγήσουν φυσικά και σε μερική αποτοξίνωση του σώματος και στην καλή λειτουργία του εντέρου.

 

Πολύς κόσμος θεωρεί ότι τρέφεται υγιεινά επειδή χρησιμοποιεί έτοιμα συσκευασμένα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά ή φυτικές μαργαρίνες νομίζοντας ότι το φυσικό βούτυρο είναι επιβλαβές, ενώ ισχύει το αντίθετο.

Χρησιμοποιεί τοστ για πρόχειρο φαγητό ενώ τα κρέατα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των διάφορων αλλαντικών είναι ότι χειρότερο. Τα ψωμιά του τοστ του εμπορίου είναι γεμάτα συντηρητικά και αρκετά από αυτά μοιάζουν λες και είναι πλαστικοποιημένα.Καταναλώνει πολύ κρέας και ειδικά του εμπορίου που είναι το χειρότερο, πολλά ζυμαρικά και πολύ ζάχαρη σε διάφορές μορφές. Τρώει και κανένα φρούτα και καμιά σαλάτα που και που και θεωρεί ότι η διατροφή του είναι υγιεινότατη επειδή δεν τρώει συχνά junk food. Τρώει αργά το βράδυ και γενικά μεγάλες ποσότητες. Και μετά αναρωτιέται γιατί κάθε μέρα ξυπνάει με βαρύ κεφάλι, χωρίς ενέργεια, γιατί κουράζεται εύκολα ή γιατί αρρώστησε.

Δεν πρέπει να τρώμε για να χορτάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αλλά απλά για να μην πεινάμε
Γι’ αυτό και πρέπει να τρώμε μόνο όταν πεινάμε. 

Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που, πολλές μαμάδες τα κυνηγάνε να φάνε και την τελευταία τους μπουκιά για να «μην χάσουν την δύναμη τους» ή από φόβο μήπως δεν αναπτυχθούν σωστά. Τα ταΐζουνε τακτικα σαβούρες, πρόχειρο φαγητό ή μαγειρεμένο εντελώς ανθυγιεινά και τυποποιημένα σνακ και μετα αναρωτιούνται γιατί τα παιδιά τους είναι παχύσαρκα και αρρωσταίνουν συνέχεια. Δείτε περισσότερα για τα παιδιά

 

Το άσπρο αλεύρι, η επεξεργασμένη (λευκή) ζάχαρη, τα παντός είδους ζυμαρικά πρέπει να αποφεύγονται και στην θέση τους να μπουν αλεύρι και ζυμαρικά ολικής άλεσης καθώς και καστανή ανεπεξέργαστη ζάχαρη, αλλά και πάλι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο.

Δείτε εδώ μια συνταγή για ένα υγιεινό σάντουιτς

Για τον περισσότερο κόσμο είναι αδύνατον να αλλάξει ριζικά τις βλαβερές συνήθειες του και να εφαρμόσει τις αρχές της φυσικής υγιεινής ζωής και διατροφής. Ακόμα όμως και μικρές αλλαγές να καταφέρει θα είναι προς όφελος του.

Μερικές συμβουλές. Εφαρμόστε όσα περισσότερα μπορείτε από αυτά και θα έχετε κάνει ένα βήμα προς την διατήρηση της καλή υγείας:

  • Αρχίστε να μειώνετε την κατανάλωση του κρέατος, των προϊόντων ζωικής προέλευσης, των γαλακτοκομικών και των ζυμαρικών
  • Προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης
  • Τρώτε περισσότερα φρούτα και φρέσκιες σαλάτες εποχής
  • Πίνετε νερό 1-2 λίτρα την ημέρα.
  • Εφαρμόστε  10’ - 20'  πρόγραμμα γυμναστικής για το σπίτι ή γραφτείτε σε κάποιο γυμναστήριο
  • Μάθετε  τεχνικές μασάζ (ειδικά για την δυσκοιλιότητα) και ανταλλάξτε μασάζ με την οικογένειά σας. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό και ωφέλιμο για την προαγωγή της υγείας
  • Αντιμετωπίστε την δυσκοιλιότητα με κατάλληλες τροφές και εσωτερικά υδρόλουτρα
  • Μειώστε σταδιακά την μερίδα σας. Φάτε ένα φρούτο 1 ώρα πριν το φαγητό και αρχίστε το φαγητό σας τρώγοντας την σαλάτα πρώτα ώστε να χορτάσετε με αυτήν κυρίως
  • Αερίζετε καθημερινά το σπίτι σας και ειδικά όταν κάποιος είναι άρρωστος.
  • Βγείτε στον ήλιο ακόμα και τις κρύες μέρες του χειμώνα, ειδικά όταν είστε άρρωστοι. Ο ήλιος και ο καθαρός αέρας συντελούν στην φυσική θεραπεία του οργανισμού
  • Αποφύγετε να παίρνετε με το παραμικρό φάρμακα όπως παυσίπονα και αντιπυρετικά και ειδικά αντιβίωση χωρίς την σύσταση γιατρού. Οι αντιβιώσεις δεν προσφέρουν τίποτα στις ιώσεις παρα μόνο εξασθενούν το ανοσοποιητικό σας σύστημα περισσότερο και γίνεστε ευάλωτοι στις αρρώστιες και τα κρυολογήματα. Εφαρμόστε φυσικές θεραπείες για την καταπολέμηση συμπτωμάτων όπως ο πόνος ή ο πυρετός. Σύντομα θα αναρτηθούν διάφορες τεχνικές που βοηθούν σε αυτές τις περιπτώσεις. Η Γανοθεραπεία επίσης, που είναι εντελώς φυσική εναλλακτική μέθοδος καθώς αφορά την συστηματική κατανάλωση μιαςθεραπευτικής τροφής, του γανοδέρματος, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην πρόληψη αλλά και την καταστολή συμπτωμάτων και ασθενειών
Εκπαιδευτείτε σε εύκολες τεχνικές που προάγουν την υγεία και την ευεξία για να τις εντάξετε 
στην καθημερινότητα σας στα πλαίσια της υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
 
 
 
Σημείωση: Η ενότητα Φυσικές θεραπείες είναι σε αρμονία με το έργο και τις συστάσεις του κορυφαίου Έλληνα Φυσιοθεραπευτή Ιατρού Dr Ηλία Πέτρου, του ανθρώπου που έκανε γνωστή την Φυσική Υγιεινή και την Φυσιοθεραπευτική στην Ελλάδα κατα την δεκαετία του 1930. Θεράπευσε εκατοντάδες ταλαιπωρημένους Ελληνες ακόμα και από σοβαρές ασθένειες, χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά μέσα και καθόλου φάρμακα. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το οραμα του για την Ελλάδα, να δημιουργήσει σχολές Φυσιοθεραπευτικής και Φυσιοθεραπευτήρια καθώς τον δολοφονήσανε ένα πρωι σχεδόν εξ΄ επαφής.
 
Από τότε η Φυσιοθεραπευτική ή αλλιώς Φυσιοπαθητική, έχει εξελιχθεί και χρησιμοποιεί επιπλέον βότανα και συμπληρώματα διατροφής, αρωματοθεραπεία, ανθοιάματα, βελονισμό, ομοιοπαθητική και γενικά οτιδήποτε θεωρείτε φυσικό και συντελεί στην προαγωγή της υγείας.
 
 Η φυσιοθεραπευτική είναι ένας πολύ οικονομικός τρόπος για να εξασφαλίσει κάποιος την υγεία του ή να αντιμετωπίσει κάποια ασθένεια αφού προάγει τεχνικές που ενισχύουν τους αυτοθεραπευτικούς μηχανισμούς του σωματός μας και εκπαιδεύει τον κόσμο στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Θέμα: Τι είναι οι Φυσικές Θεραπείες

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο