'Εθνος : Ενα μανιτάρι κρύβει το μυστικό της... Αθανασίας

2015-09-21 00:22

Το Γανοδερμα καταπολεμά την ανδρική υπογονιμότητα, τονώνει το ανοσοποιητικό, βοηθά στη χοληστερόλη και μπορεί να καταναλωθεί ως αφέψημα ή σε κάψουλα
Το σπάνιο για τη χώρα μας είδος μανιταριού, δεν τρώγεται γιατί είναι σκληρό σαν ξύλο. Βοηθά στη χοληστερόλη, στην υπέρταση, στην αϋπνία, στο στρες, στην κατάθλιψη, στη μείωση του σακχάρου, συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, κ.ά.
«Επιστημονικές έρευνες αναγνωρίζουν στο Γανοδερμα θεραπευτική δράση: ενεργειακή φόρτιση, τόνωση του ανοσοποιητικού, παρεμπόδιση εμφάνισης και ανάπτυξης όγκων, αναλγητική, αντιφλεγμονώδης, αντιηπατιτιδική, αντιοξειδωτική, αντι-ιική, αντιτασική, καρδιοτονωτική, αποτοξινωτική, αντι-ΗΙV κ.ά.», είπε στο Έθνος ο συλλέκτης μανιταριών και συγγραφέας Γ.Κωνσταντινίδης
Τις ιδιότητες για το Γανοδερμα είχαν ανακαλύψει 4.000 χρόνια πριν οι Κινέζοι και μέλη της δυναστείας Μινγκ το χρησιμοποιούσαν γιατί είχε «το μυστικό της αιώνιας ζωής.»
Το Γανοδεμα περιέχει πολυσακχαρίτες, εργοστερόλες, αλκαλοειδή, ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμινες, μέταλλα, πρωτεΐνες, 75% νερό.
Πλήρες άρθρο ενώ, επίσης, υπάρχει άρθρο και από την εφημεριδα ελευθεροτυπια για το μανιταρι γανοδερμα και φαίνεται εδώ. Στο άρθρο της για το μανιταρι Γανοδερμα η ελευθεροτυπια κάνει εκτενή αναφορα. Αρθρογραφεί για το Γανοδερμα ο Ευαγγελος Ζουμπανεας, Διαιτολογος - Διατροφολογος.